Elsker du at se og spille baseball? Så er MBL lige noget for dig

Mand der holder en baseball
Elsker du at se og spille baseball? Så er MBL lige noget for dig
Henrik Andersen
-
22/02/2023
-

MBL et af de ældste sportsligaer i verden, som blev grundlagt helt tilbage i 1876. Det er en af de fire store amerikanske ligaer, som alle tiltrækker millioner af fans hvert år, og det er ikke uden grund.

Med masser af spektakulære momenter og intensitet på banen er der ikke noget bedre end at se en MBL-kamp live fra stadion – køb billet på hellotickets.dk, og få en uforglemmelig oplevelse. Indtil da, kan du følge med i alle kampene online. Ligaen har altid været kendt for sin fantastiske sportshistorie og traditioner, så hvis du elsker sporten, er dette noget du bare skal opleve.

Hvad er MLB?

MLB står for Major League Baseball, som er den højeste professionelle liga indenfor sporten i USA og Canada. Ligaen består af 30 hold, der er opdelt i to konferencer – American League og National League. Holdene i de to ligaer og også delt op i tre grografiske områder, som er West, East og Central. 

Holdene spiller primært mod holdene i deres egne ligaer, og til sidst går nogle hold videre til slutspillet. Her skal der findes en vinder af hver af de to ligaer, som kaldes “Natioanal League Championship Series (NLCS)” og American League Championship Series (ALCS)”. Disse to mestre skal så spille mod hinanden om at viden “World Series”.

Hvilke hold er de bedste?

Nogle af de seneste vindere af “World Series” er Houston Astros, Atlanta Braves og Los Angeles Dodgers. Ligaen starter i slutningen af februar, så det bliver spændende at følge med i hvilke hold der vil være de bedste i 2023. Houston Astros har vundet World Series to gange, mens Atlanta Braves har vundet fire gange og Los Angeles Dodgers har vundet hele syv gange. 

Man kommer dog ikke udenom, at det mest succesfulde hold gennem tiden er New York Yankees, som ikke kun har vundet World Series 27 gange, men også er det hold, der har flest divisions-titler – nemlig 40 af slagsen. De har senest vundet i 2009 og vandt tre år i træk i starten af 00´erne.

New York Yankees

New York Yankees er som nævnt det mest succesfulde hold i MLB-historien. Deres hjemmebane er Yankee Stadium, som ligger i Bronx, New York City. Holdet har haft mange af de største navne inden for sporten på deres roster gennem årene, herunder Babe Ruth, Lou Gehrig og Mickey Mantle. I dag ledes holdet af general manager Brian Cashman og manager Aaron Boone. 

New York Yankees hører til én af de mest berømte og magtfulde sportsorganisationer i verden. Holdet har været involveret i mange store rivaliseringer gennem årene, herunder den klassiske rivalisering med Boston Red Sox. Yankees er blevet anerkendt som et af de største hold i sportsverdenen takket være deres enorme historie og succes.

Hvad skal man bruge, hvis man gerne vil starte med at spille baseball?

Hvis man gerne vil starte med at spille baseball, så er der nogle ting som man skal have. Først og fremmest skal man have en bat, som typisk er lavet af træ eller aluminium. Dette er det vigtigste udstyr, da det er den man bruger til at slå bolden med. Derudover skal man også have en handske, som typisk er lavet af læder eller kunstlæder.

Denne handske bruges til at fange bolden med, når den bliver slået af modstanderen. Endelig skal man også have en bold – enten en ægte eller en træningsbold – samt et par støvler til at spille i. Disse støvler har ofte et højere skaft end almindelige fodboldstøvler for bedre beskyttelse af anklen og benene under legen. Udstyret er vigtigt, men det allervigtigste er at finde et hold, som man kan spille med, hvor man føler sig godt tilpas.

Hvis du elsker at se baseball, så er Major League helt klart noget , som du skal undersøge. Der er masser af spændende kampe og et utal af hold der konkurrerer om titlen som verdens bedste.

Det vil være en uforglemmelig oplevelse at opleve slutspilskampene live, men man kan også få rigtig meget ud af at følge med ved at streame kampene, og se dem sammen med nogle, som du deler interessen for sporten med.

Hvis du selv elsker at spille baseball, så er det helt sikkert det værd at tage til USA, da det er landet for denne sport. Du finder det ikke bedre nogle andre steder i verden.

På hobbyplan kan du selvfølgelig nemt spille det i Danmark. F.eks. i din egen have, hvis du har plads nok. Du kan f.eks. købe et baseball bat lige her.

Copyright 2023 - Pilanto Aps